De Koningin van ijs 7 & 8 juni

Screenshot 2019 05 24 at 11.55.18

Een prins, Noormannen en ijsmensen...

Het bekende sprookje ‘de ijskoningin’ van Hans Christian Andersen krijgt een nieuw jasje aan, in de vorm van het mooie toneelstuk ‘ De koningin van ijs’ gespeeld door de jongste jeugd van Ons Eygen Landt.

De realiteit en het sprookje lopen naast en door elkaar heen. Een mooie voorstelling over vriendschap en moed. Zou jij je beste vriend achterna reizen naar het koude noorden om hem te redden uit de ijskoude greep van de koningin van ijs? Gerda gaat dit avontuur aan, zal het haar lukken om Kai te vinden?

Speeldata:

7&8 juni 19:30

ticketprijs: tot en met 12 jaar € 3,50 / boven 12 jaar € 6,50

Bestel uw kaarten HIER

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Cluedo

 201904 Cluedo poster

Op Slot Swaenensteyn wordt een gemaskerd bal georganiseerd ter ere van mevrouw Black. Echter laat de eregast op zich wachten, waar blijft ze toch? Tot het moment dat meneer Black het buffet opent is er nog geen enkel teken van zijn vrouw. Dan vult de ruimte zich met een angstige schreeuw... het zal toch niet...

Kom er tijdens deze interactieve voorstelling achter wat er zich afgespeeld heeft vlak voor het bal, zo tussen half zeven en half acht. Heeft de butler Pieter Plum er iets mee te maken? En wat is er aan de hand met de mysterieuze en zenuwachtige mevrouw Grey? Alle gasten gedragen zich vreemd en het is aan inspecteur van der Zanden, met een Z om alle verdachte situaties onder de loep te leggen. De mening van u als publiek zal zeker meetellen tijdens dit theatrale mysterie. Laat u meenemen in het verhaal van  Cluedo, waar het bekende bordspel tot leven komt.

Speeldata:

5&6 april 20:00

reguliere prijs -- 7,50-
kinderen tot 12 jaar -- 5,00-

Bestel uw kaarten HIER

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heksenjacht

Flyer Ons Eygen Landt

 

De jongste jeugdgroep van Stichting Ons Eygen Landt gaat griezelen in de voorstelling Heksenjacht. Heksenketels en toverdranken zullen in het toneelstuk voorbijkomen. Maar hoe herken je een echte heks?

 

Twee kinderen mogen een weekendje met opa en oma mee naar het hotel waar zij vroeger zijn getrouwd. Wat ze niet weten is dat er in het hotel een bijeenkomst is van op kinderen jagende monsters, die vermomd zijn als normale vrouwen. Iedere vrouw kan een echte heks zijn. Je buurvrouw, de verkoopster in een winkel of misschien zelfs de juf van je eigen school. Zullen de kinderen de heksen te pakken krijgen voor ze weggehekst worden? Of verdwijnen ze, net als alle andere slachtoffers van de heksen?

 

Aanvang 19:30 uur. Zaal/foyer open om 19:00 uur.

Kaarten zijn hier te koop voor 8 en 9 juni.

 

Locatie:

‘t Tejaterke Best

Max de Bossustraat 1

5684 CG Best

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oorlogsgeheimen

received 2426256017400650

 

Twee vrienden met tegengestelde families
Ons Eygen Landt speelt Oorlogsgeheimen

Eindelijk speelt Ons Eygen Landt weer een stuk met daarin als thema ‘oorlog’. Na het grote succes van Oorlogstuig is de toneelvereniging onder leiding van Suzanne van Straten terug met een ander verhaal, Oorlogsgeheimen, waarin de jeugdgroep laat zien hoe er vriendschappen stuklopen, geheimen rond gefluisterd worden en waarin blijkt dat vertrouwen hebben in een ander erg gevaarlijk kan zijn. Deze voorstelling is gebaseerd op het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens, ©2007 Van Holkema & Warendorf, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv.
Tussen twee vrienden, Tuur en Lambert, ontstaat spanning. Lambert’s vader, de burgemeester, zit bij de NSB, terwijl de familie van Tuur zich aan heeft gesloten bij het verzet. Terwijl Tuur zich bemoeit met allerlei geheime zaken en zijn nieuwe vriendinnetje, Maartje, sluit Lambert zich juist aan bij de Jeugdstorm, een groep populaire NSB-kinderen die trots door het dorp heen marcheren. Kan dat wel? Twee vrienden met zulke tegengestelde families?
Dit keer pakt de jeugd van Ons Eygen Landt groot uit met een entourage van meer dan twintig volwassen figuranten en een bijzonder décor. Het stuk wordt opgevoerd in de Vlaamse schuur, ook wel bekend als de Jeroen Bosch Hoeve op de Hagelaarweg in Best. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn daar mensen ondergedoken, die op doorreis waren. Zoals bij meerdere boerderijen in de buurt. De bijzondere, historische locatie sluit aan bij het toneelstuk, alsof het publiek mee wordt genomen in de tijd.
Behalve de bijzondere locatie heeft het toneelstuk ook een educatieve waarde. Zeker voor de groepen acht die vanuit allerlei basisscholen komen kijken. Kinderen leren in de klas van alles over de tweede wereldoorlog, maar met deze voorstelling biedt de jeugd van Ons Eygen Landt de basisscholieren een levendig beeld van de oorlogstijden.
Ondanks dat overdag verschillende voorstellingen speciaal opgevoerd worden voor de basisscholieren zijn er nog veel voorstellingen die voor ander publiek te bezoeken zijn. Oorlogsgeheimen is een stuk waar menig Bestenaar naar uit heeft gekeken en de toneelvereniging is trots om deze bijzondere productie neer te zetten.
De avondvoorstellingen zijn op 8, 9, 10, 14 en 15 april in de Vlaamse Schuur op Hagelaarweg 21. De aanvang is om 20.00 uur. Entree bedraagt € 7,50. 

Kaartjes zijn HIER verkrijgbaar

 

Sfeerbeelden repetitie proces:

fotografiemarijke oorlogsgeheimen 3 18 27

fotografiemarijke oorlogsgeheimen 3 18 27

fotografiemarijke oorlogsgeheimen 3 18 27

fotografiemarijke oorlogsgeheimen 3 18 27

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben je enthousiast over de jeugdgroepen en de stukken die er gespeeld worden; meld je dan aan.Het seizoen 2017-2018 start na de zomervakantie.

Momenteel is het zo, dat jeugdspelers vanaf 8 jaar tot en met 20 zich nog wel kunnen aanmelden, maar alleen nog kunnen instromen in september 2017 als er andere spelers afvallen. Dit i.v.m. het maximaal aantal spelers. In alle andere gevallen word je op de reservelijst geplaatst en kun je in elk geval instromen na de voorstellingen in 2018 van je eigen leeftijdsgroep

Concreet betekent dit dat 8 t/m 12 jarigen kunnen instromen vanaf juni 2018, 13 t/m 15 jarigen vanaf april/mei 2018 en 16 t/m 20 jarigen vanaf half februari 2018.

Mocht je interesse hebben, vragen en/of meer informatie willen ontvangen, kun je een berichtje achterlaten via ons contactformulier.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 41308c7ed13da7d25534902745de3749d129ff64 

 De jeugd van 12 t/m 14 jaar speelde op 19 en 20 meiDe Vloek van Amneris” en op 9 en 10 juni speelde de groep 15 tot 20 jaar “David & Julia”

Inhoud verhaal "De Vloek van Amneris":

De bekende archeoloog en avonturier Harisson Jones is met zijn twee assistenten Steven en George, op zoek naar de bron van de eeuwige jeugd. Deze hopen zij te vinden in de piramide van Echeops, vele duizenden jaren geleden gebouwd.
Tijdens de bouw van deze piramide lieten velen slaven het leven, zo ook de man en drie zonen van Amneris, een slavin. In die tijd stierf ook Toetnacham, de enige zoon van farao Echeops, aan de gevolgen van een slangenbeet. Echeops liet zeven dodenmaskers maken, waarvan de laatste van puur goud. Dit masker werd uit wraak gestolen door Amneris. De farao liet de slavin levend inmetselen, maar voor het zover was sprak zij een vloek uit over het volk van Echeops. Zij waren verdoemd tot het eeuwige leven. En een ieder die ooit een voet buiten de piramide zou zetten, zou sterven. Echeops geloofde niet in de vloek en om te laten zien dat hij niet bang was verliet hij de piramide. Zeven dagen later stierf hij.
Achmontoetak werd gekozen als nieuwe farao en beval om de piramide dicht te metselen. Sindsdien zit het volk van Echeops duizenden jaren opgesloten in het immense bouwwerk.
Op hun zoek naar de bron van de eeuwige jeugd worden de drie avonturiers geconfronteerd met deze vierduizend jaar oude Egyptische beschaving. Het is niet de nieuwe farao Achmontoetak die hier de scepter zwaait, maar de kwaadaardige hogepriester Chavanmeon, die Jones en zijn vrienden gevangen houdt. Wat volgt is een spannend avontuur met veel humor. Vinden zij de bron van de eeuwige jeugd? En zal de vloek van Amneris worden opgeheven?

-------------------------------------------------------------------------------------

fotografiemarijke Jeugd OEL rep. 6 2 2017 103

Inhoud verhaal: Grote veranderingen op de Jan Ligthartschool. De populaire juf Ineke gaat verhuizen. De hele klas baalt want je weet maar nooit of een 'nieuwe' net zo leuk zal zijn als Ineke. Freddy, Guus, Marloes en Kim vinden het maar niks, zeker niet omdat ze Diederik, die pas in de klas is gekomen, voor geen cent vertrouwen. Jan-Willem, de nieuwe meester, valt gelukkig mee al heeft hij weinig ervaring. Daardoor heeft hij niet in de gaten dat zich langzamerhand allerlei merkwaardige zaken afspelen. Diederik richt de 'Bende van Donkervliet' op waarin hij zich opwerpt als een soort vrijgevige dictator. Freddy, Guus, Marloes en Kim besluiten de bende te gaan bespioneren. Als uiteindelijk blijkt dat Diederik zelfs winkeldiefstal en chantage niet schuwt om aan de macht te blijven, blijft er van de eens zo gezellige bovenbouw groep niks meer over. Gelukkig beseft Jan-Willem dan dat er iets van hem verwacht wordt.

Het boek is razend populair op de basisscholen omdat het een herkenbare situatie beschrijft. Het gaat over machtsmisbruik en de neiging van veel mensen om te kiezen voor de sterkste. Ook begrippen als discriminatie en dictatuur komen ter sprake al wordt het nergens zwaar op de hand. De teksten zijn herkenbaar en zeker ook humoristisch. De sfeer is 'spannend' en de muziek sluit daar bij aan.
(bron: Het Verkeerde Beentje)

fotografiemarijke Jeugd OEL rep. 6 2 2017 103

"Een bende in de bovenbouw", Jacques Vriens, data: 7 en 8 april 2017.

Regisseuse: Suzanne van Straten

Na het vertrek van juf Ineke gaat het helemaal mis in de klas. De nieuwe jongen Diederik richt een bende op, met zichzelf als generaal. Er zijn er slechts een paar die niet toegeven aan zijn omkoperij en chantage. Maar wat gebeurt er toch allemaal in dat geheime clubhuis?

De jongste jeugd van Ons Eygen Landt speelde op  7 en 8 april ‘Een bende in de bovenbouw’. Het toneelstuk is geschreven naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens. Onder leiding van regisseuse Suzanne van Straten zet de groep voor het tweede jaar een spraakmakende voorstelling neer.
Het stuk van vorig jaar 'Het laatste jaar' maakte veel indruk op het publiek.
Ook dit jaar heeft het toneelstuk een ondertoon van zware thema’s met luchtige, humoristische scènes tussendoor. De groep heeft hard gerepeteerd om deze thema’s goed over te brengen. Maar ook de vrijwilligers van het decor, licht, geluid en de kleding hebben zich ingezet om de voorstellingen compleet te maken.

 

vingers pjppg

Toneelspelen bij Ons Eygen Landt?
Voor 8-12 jarigen
Heb jij ook altijd toneel willen spelen? Vind je het heel leuk en uitdagend? Maar is het ook spannend?
Bij Ons Eygen landt heb je de kans om het uit te proberen. Na de zomervakantie, op maandag
12 september, kun je meedoen aan een spelles. Deze wordt gegeven door Suzanne van Straten.
Zij regisseert nu bij Ons Eygen Landt de groep 8 t/m 12 jarigen. Deze groep heeft in mei “Het laatste jaar” gespeeld. De zaal van het prachtige Tejaterke was twee keer uitverkocht.

Begint het te kriebelen, meld je dan snel aan! Dat kan via de site van Ons Eygen Landt (www.onseygenlandt.nl) via het tabblad “Contact”. Ben je tussen 8 en 12 jaar oud, dan zijn we op zoek naar jou.
Jongens (!!!!) en meisjes zijn welkom!

Na de spelles kun je besluiten of je door wilt gaan of niet. Als je doorgaat, ga je met de groep repeteren voor het volgende toneelstuk. Iedereen krijgt een rol! Het stuk wordt opgevoerd in april 2017 in ’t Tejaterke.
De repetities zijn op maandag van 18.00 uur tot 19.30 uur. De spelles is gratis. Als je doorgaat betaal je een bijdrage. Het afgelopen seizoen was dit € 50,= per deelnemer voor een heel toneeljaar.
Inbegrepen zijn een glaasje fris tijdens de repetities, de afsluiting na het optreden en natuurlijk de kosten van de regisseur.

Als je nu al zeker weet, dat je wilt doorgaan, dan kun je dat ook melden, ook via www.onseygenlandt.nl, tabblad “Contact”.
Lukt het niet op deze manier, dan mag je ook bellen naar 06 290.82.696 (Wil van de Wiel}

Kijk meteen even goed naar de site en de leuke foto’s. En Ons Eygen Landt heeft ook een eigen facebookpagina.

 

De jeugdgroep met kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar met de productie, genaamd 'Het laatste jaar!' 

Poster Laatste Jaar Front

De voorstellingen op 15 en 16 april in 't Tejaterke waren een succes! Volle zalen en een enthousiast publiek.

Het was een indrukwekkend verhaal dat mooi en goed gespeeld werd onder de bezielende regie van Suzanne van Straten.

Suzanne website

Mijn naam is Suzanne van Straten. 

Sinds dit seizoen regisseer ik de jeugdgroep van Stichting 'Ons Eygen Landt'. Vanaf 2010 ben ik zelfstandig aan het werk als theatermaker, dit met mijn eigen bedrijf genaamd 'Theaterwijs'. Naast het regisseren van verschillende groepen speel ik zelf ook veel theatervoorstellingen en maak ik met 'Subtiel Theater' verschillende voorstellingen op maat. 

 

 

 

Verwacht in 2019

nieuws

Wil je meedoen aan een Flashmob in Best? laat je gegevens achter op de contactpagina!

Kaartverkoop

GROF SCHANDAAL!

VANAF HALF AUGUSTUS

bestel uw kaarten HIER

RollupBanner2 GS 85x210cmkopie