Ons Eygen Landt is op 10 maart 1981 opgericht en is gevestigd in Best.

De stichting heeft als doel een brede vorm van toneel (toneel, muziek, dans en beweging) actief en passief te beoefenen. Het streven is hoogwaardige toneelproducties neer te zetten. Het repertoire voor alle groepen is steeds vernieuwend; uitdagingen worden aangegaan.

Het dagelijkse bestuur van Ons Eygen Landt bestaat uit de volgende personen:

• Wil van de Wiel, voorzitter
  • Peter Adriaanse, secretaris
  • Edwin van Lieshout, penningmeester
  • Mae Rovers, overig bestuurslid
  • Overig bestuurslid, één vacature

Binnen Toneelstichting Ons Eygen Landt is een viertal toneelgroepen actief, te weten:

• Jeugd in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar;
  • Jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar;
  • Jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 20 jaar;
  • Volwassenen.

Elke groep wordt geleid door een regisseur die ondersteund wordt door een productieleider.

Verder zijn er diverse werkgroepen als licht en geluid, decor, kleding, rekwisieten, publiciteit, sponsoring, kaartverkoop waarvoor gebruik gemaakt wordt van vrijwilligers.

Bestuursleden gezocht:

Door het vertrek van Stijntje (Aartssen) en Jan (van de Ven) uit het bestuur per 1 januari 2017, komt er plaats vrij voor minimaal één nieuw bestuurslid.
Als je belangstelling hebt, ook al weet je het nog niet zeker, laat het ons (Peter, Edwin, Mae en Wil) dan weten. Wij gaan graag met je in gesprek.
Ook als je mee wilt spelen hoeft dat geen belemmering te zijn, de vergaderdagen kunnen we aanpassen.
Ben je 18 jaar of ouder en denk je dat het iets voor je zou kunnen zijn, aarzel dan niet langer en neem contact met ons op.
Stuur een mailtje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nodigen je graag uit voor een gesprek.

ANBI Status

Met trots melden wij dat Toneelstichting Ons Eygen Landt als Cultureel Algemeen Nut Beogende Instelling wordt aangemerkt door De Belastingdienst (kort: culturele ANBI).
Hierdoor maakt de Belastingdienst het mogelijk, dat degene die ons een warm hart toedragen en dat door middel van een éénmalige of periodieke gift tot uitdrukking willen brengen, in aanmerking komen voor een fiscale compensatie.
De hoogte hiervan is afhankelijk van de hoogte van de gift, het karakter (éénmalig of periodiek) en uw persoonlijk inkomen.
Meer hierover vindt u terug op de site van De Belastingdienst:

De data van Ons Eygen Landt met betrekking tot de ANBI-status vindt u via een klik op het hierboven vermelde ANBI-logo. De statuten van Stichting ‘Ons Eygen Landt’ worden tevens hier weergegeven.